onsdag 8 oktober 2008

Ting (-el tangel)

Hösten är en vacker årstid med dess färger och höga luft. När sommaren passerat, plockas ljuslyktor och vämeljushållare fram, den tätt vävda filten tar plats i soffan och frysens nedersta fack fylls av kanelbullar. Husligt och hemtrevligt.

Ett av de bättre spontana köp jag gjort det senaste året är just en vämeljushållare och tack vare att den matchar fondvägg och bokylla alldeles precist, tycker även den ekonomiskt återhållsamma sambon att den är vacker.

I vår familj vet vi att det är höst när ljusen tänds. Vi myser gärna med dämpad belysning, något gott att dricka och diverse tekniska apparater i offläge. Kvalitetstid kallar vi det, ni vet när samtalet handlar om allt och inget, barnen sover och morgondagen känns oändligt långt borta på ett positivt sätt.

Tänd ett ljus du med. Unna dig att bara sitta ner och inte göra någonting. Det är helt okej, du kvalificerar dig inte till någon dekadensens liga på grund av en stund i soffan under en filt med något gott att dricka. Nope, så lätt är det inte. Ladda istället dina batterier, låt dig omslutas av värme från ljus och hjärta. Mysfaktorn ska vara maxad!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ekonomiskt återhållsamma?? Varför inte skriva snål, när vi alla vet att det är det det betyder? ;-)

Visst är det mysigt på hösten med alla ljusen man tänder. Kom hem härom kvällen och min kära dotter hade tänt ljus i hela lägenheten, hmm.. Undra om det var samma kväll hon hade tvättat sex maskiner tvätt utan att jag ens hade sagt något. (visste inte ens att hon kunde tvätta..?)Livet är bra skönt i bland!

Sanna sa...

Härligt!
Nu blev jag verkligen inspirerad till att tända lite levande ljus.