fredag 17 oktober 2008

Chokladbollar de luxe

Familjen befinner sig i en partyintensiv period där de inneboende funnit ett nytt favoritrecept på ett klassisk godisrecept. Jag valde att köra allt samman i matberedaren och använda kokosflingor som topping för att inte få för mycket sockersmak. Det blir godare så, eller som den äldste sonen sa: "-De smakar som de riktiga vi köper i affären, mamma!"
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ½ dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor (endast till smeten, ej beräknat till topping)
  • 1 ½ msk vaniljsocker eller vanillinsocker
  • 5 msk kakao
  • ½ dl kallt starkt kaffe (önskas mildare kaffesmak, minska på mängden)
Blanda socker och smör till en jämn smet. Tillsätt havregryn, kokosflingor, kakao, vaniljsocker samt kaffe och mixa detta till en fin smet.

Använd en matsked och måtta ut bollarna som du sedan rullar i kokosflingor. Ställ godiset kallt, eller frys in det till kommande fester.

Inga kommentarer: