Här följer receptet jag följde...
- ½ vitkålshuvud
- 1 liter kokande vatten
- 1 ½ dl solrosolja eller annan matolja
- 4-5 msk vitvinsvinäger
- ½ dl vatten
- 1 msk strösocker
- 2 msk oregano (jag använde pizzakrydda)
- 2 tsk salt
- 1 krm finmalen svartpeppar (jag använde pepparmix)
Och så här gjorde jag...
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat och lägg den strimlade kålen i ett durkslag. Koka upp vattnet och häll det över kålen. Låt vattnet rinna av!
Låt svalna i rumstemperatur och förvara sedan pizzasalladen i kylskåp.
Hållbarhet 5-7 dagar. Smaklig spis!
Originalreceptet är hämtat från bloggen Kryddburken.
5 kommentarer:
Det ser gott ut, men gillade mannen det? Jag har ju hört att vinäger inte är hans favvo! Haha. Tack för länken till sonen och pappan. Jag är överväldigad av det som jag kände när jag såg det. Det var så starkt.
Kram
Jag älskar vitkål!! Men är alldeles för dålig på att köpa det. Hmm kanske dags att bryta trenden då.
Kram goding
haha! göra egen pizzasallad? behövs inte i det här huset... :)
ps. jag är inte med i facebook. men tack för tipset!
Ah va roligt att du lagt upp detta på bloggen! Ha en toppenfin dag!
Catta: Njae, han är ju inte ett fan av vinäger så... Men han vänjer sig! //Kram
Skicka en kommentar