måndag 19 januari 2009

Pinsam passagerare!

På en blogg som jag emellanåt besöker hittade jag idag en uppmaning om att berätta om det mest pinsamma man varit med om. Intressant och kul uppmaning, som jag plankar! Jag har en del pinsamheter i min garderob, det här är en av dem. Vilka har du?

1994 tog jag och en vän en restresa till härliga Algarvekusten. En vecka med sol, sena mornar och slappa i massor. På flygresan ner mot målet informerade kabinpersonalen oss passagerare om att det skulle serveras en lättare lunch bestående av potatisgratäng och nötkorv. "-Nötkorv, tänkte jag och hajade till. Jag är ju allergisk mot nötter!" Jag funderade ett tag och fick lite panik. Tänk om jag får en allergireaktion ombord på planet. Inte bra alls. Inte riktigt den 10 000 metersklubben jag vill vara med i.

Jag tillkallade, genom att trycka på "Lasse Åberg-knappen", personal och en vänlig flygvärdinna kom till min plats. "-Jo, öh, stammade jag. Nu är det så att jag är allergisk mot nötter och undrar om ni möjligtvis har något alternativ till nötkorven?" Flygvärdinnan tittade på mig. Min väninna i sätet bredvid tittade på mig. "-Förlåt? sa flygvärdinnan". Jag upprepade min fråga, artikulerade tydligt, och försökte låta så lite omständlig som det bara gick. "-Nötkorv, sa jag, jag tål inte nötter. Får problem med andningen och så. Har ni något annat jag kan äta istället?" Återigen tittade flygvärdinnan på mig. Denna gången med ett snett leende. Så böjde hon sig fram över sätet och sa sakligt: "-Korven har inga nötter i sig. Den är gjord av nötkött!"

Riktigt pinsamt! Resterande tid i kabinen ägnade jag åt att föröka försvinna. Än idag kan jag höra hur personalen skrattar åt den dumma passageraren och hennes nötkorv!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Åh nej! ÅH NEJ! Jag skämdes lite för din skull. ;-) Men ROLIGT var det! Ska se om jag kommer på nåt pinsamt jag också kan skriva om senare ikväll... :-D

Frida sa...

klart att jag kommer sjicka kort 10 om du skulle vilja!
/Frida med familj.

Anonym sa...

Haha man kan inte ha med sig huvudet alltid. Jag är gärna barnvakt då men jag måste iväg senast 17:50. Har ett träningspass som börjar kl 18:00. Tror du att du kanske är klar till det eller är det slingor också?

Kram!

Annelie sa...

Jag sitter här på jobbet och skrattar så tårarna rinner. Min arbetskamrat också! :-D Vad jag har för pinsamheter ska jag fundera lite över... Vilka jag vill avslöja och så...

*kram*

Ludmilla sa...

Grattis till Spotify-vinsten! Maila mig så att jag får din adress!

ludmilla@linnea.se

Unknown sa...

JAg har inte skrattat så ycket på länge!!! Örjan skrattade så han storknade!!!

Jag tror inte jag har varit med om knågon pinsamhet...:) iaf har jag förträngt dom(trauma?)

Haha och go kväll, kram kram P

Tojjan... sa...

Vad kul att kunna glädja er med mina pinsamheter...Kanske kommer det fler så småningom.

Ludmilla: Tack för vinsten, min första bloggvinst! Blev jätteglad! =)

Kram på er,
Tojjan

Anonym sa...

Det här var ljuvligt askul alltså ;-) (o nu är det ju riktigt "sant" också, annars finns ju den här typen av berättelser i massor av versioner men det är alltid en väns kompis osv...)

funderar själv på vilka hemskheter man har pysslat med

Tojjan... sa...

Hej Litentanta! Tack för kommentar på min blogg. Jo då, nog är det min historia och nog är det jag som är den pinsamma passageraren. Kul om min historia liknar någon annans, då behöver jag ju inte tokskämmas! =)

Idag fattar jag inte hur jag tänkte, få väl skyla på begränsade erfarenheter av nötkött. Kopplade ju inte grejen med korven. Tack och lov kan jag idag stärka mig med att vara lite mer eftertänksam när någon frågar om jag vill ha nötkött...eller korv!

Kram Tojjan

Anonym sa...

Haha! Jag undrar hur en nötkorv a la Tojjan smakar...

Det var pinsamt, och samtidigt en bedrift. Man brukar ju liksom själv höra det dumma i det när man är på väg att säga det första gången, men du lyckades alltså till och med upprepa det och ändå inte få det att säga "klick". Hihi...

Anonym sa...

Underbart!
Ett gott skratt förlänger livet och du har just förlängt mitt med ett bra tag. Jag berättar gärna om när jag gjort bort mig, men det kan bli så långa historier så jag tror jag tar det muntligt någon gång. Det brukar funka bra som isbrytare i klassrummet kan jag säga...
Lotta