onsdag 21 januari 2009

Pinsam hotellgäst!

Vi fortsätter på avdelningen resor och pinsamheter, och levererar en berättelse till. Dock kan inte jag ta åt mig cred för den här historien, utan detta råkade en vän, till en vän till en...ut för.

På ett hotellrum i de östliga delarna av Europa checkar en svensk civilingenjör in. I receptionen på det pittoreska hotellet möts han av en trevlig, men tyvärr enspråkig, receptionist. Personalen varken talade eller förstod engelska och språkförbistringen blev ett faktum.

Ingenjören får sin nyckel och går upp på sitt hotellrum. Det är ett rent och fint rum med utsikt över en vacker vik. Plötsligt känner ingenjören behov nr 2 göra sig påmint och går in på toaletten och uträttar behovet. När det är avklarat och dags att spola, finner ingenjören att toalettens spolanordning inte fungerar. Toaletten är av modell äldre, en sådan där med vattenbehållaren ovanför själva stolen, och med en liten spak som man ska röra upp eller ner för att spola.

Ingenjören för spaken upp. Och sen ner. Inget händer. Försöker igen, samma resultat, det vill säga noll vatten. Konfunderad kliar ingenjören sig i huvudet, överlägger med sig själv om det är möjligt att ur handfatet ösa vatten så att behoven spolas ner. Men icke, det finns inget att ösa med. Kan man låta det vara så här, funderar ingenjören vidare, och inser att nej det går inte. Lukten skulle sannolikt bli förskräcklig inom bara någon timma. Nåja, då återstår endast att bege sig ner till den rara receptionisten och förklara läget; att vattenbehållaren är ur funktion och att hjälp behövs.

Väl på plats nere i receptionen påbörjas så försöken att på engelska för den enspråkiga receptionisten förklara problemet. Och det är nu språkförbistringen ställer till med problem. Receptionisten fattar ingenting trots att ingenjören gestikulerar och gör charader. Efter ett par minuters tappra försök, ger ingenjören upp, tar resolut receptionisten i handen och går upp till rummet. In på toaletten, och där, där pekar ingenjören på behov nr 2 som ligger väl synligt mot det vita kaklet, för spaken på behållaren upp och ner och... VIPS, då fungerar allt som det ska! Behov numer två virvlar ner i avloppet och försvinner.

Svensken ler och tänker oj då. Receptionisten ler inte det minsta. Receptionisten stirrar istället på den välutbildade svensken, stirrar sedan på toaletten, backar långsamt, vänder på klacken och rusar ut från toaletten och hotellrummet med armarna viftandes ovanför huvudet.

Ingenjören såg inte receptionisten mer under sin vistelse på det lilla pittoreska hotellet i de östliga delarna av Europa. Inte alls konstigt tycker jag. Vad hade du tänkt om en hotellgäst som var stolt över att ha utfört behov nr 2 och ville visa dig det?

7 kommentarer:

Amanda sa...

Hahaha! Jag erkänner, jag hade nog också sprungit därifrån ^^

Anonym sa...

Fnissar
Så tokigt det kan bli.
Roligt läsa dina historier.
Kram på dig
Birgitta, Carolas mamma

Unknown sa...

hmm mycket mysko toalett...den stackars rec. trodde nog att han var ett pervo!

Vi kan stämma av på fredag om lördagen, kram

Anonym sa...

Låter som en sådan historia man läser i typ dassboken. Väldigt kul alltså!

Och jag tror jag har en idé till gästbloggeriet som passar bra in i precis detta tema. Får se när jag finner ro bara, men i helgen kanske?

Tojjan... sa...

Till Joel (och andra undrande): Ok, med risk för att bli lynchad på nästa släktträff...Berättelsens huvudperson återfinns inte så långt från bröstarvingesledet...Kul dock att storyn platsar i Dassboken. Kanske skulle skick in den dit? Får väl checka av med ingenjören först ; )

//Tojjan

Anonym sa...

haha! allt är ju helt beroende på hur man tolkar saker o ting, sånt där känner jag att många svenskar nästan väljer att rent tro att invandrare, de är ju dumma rakt av... det är inte förräns man själv hamnar i samma situation man förstår svårigheterna... :-) själv hamnade jag som hjälplärare på syslöjden på en förberedelseskola... gissa hur lätt det var för de alldeles nyanlända afrikanska (kommer inte ihåg från vilket land nu) barnen att lära sig att sy med symaskin, och det helt utan ett gemensamt språk... men allt går, bara man inte snöar in på en grundinställning att vederbörande är korkad... :-(

Anonym sa...

Underbar! Jag skrattar än!