onsdag 10 december 2008

Tillbakabild

Det sägs att vi får snö inatt. Sommar, sommar, sommar. Att det ska bli kall och torr luft. Värme, värme, värme. Nu kan skridskor, miniskidor och pulkor tas fram. Bada, bada, bada. Kängor, termobrallor, varm choklad ute. Kall Fanta, baden-baden stol och massa sol.

Kontrasternas paradis måste ju ändå vara vinter på väst(bäst)kusten eftersom vi ena dagen har alpint glittrande väder med rimfrost, snö och hög luft, andra dagen plus åtta grader, regn och halv storm. Den tredje dagen och de flesta andra så här års ska vi inte ens nämna.

Tacka vet jag att få sitta vid vår brygga vid vår sjö och räkna abborrar. Då drömmer undertecknad sällan om västkustens knasiga vintrar. Sommar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja visst är det härligt med varierat väder..lite svårt att planera ibland
bara om man ska ta med långkalsonger till stranden eller badboll till pulkabacken.
Angående abborrar så är det rackarns mysigt att dra upp dom oxå.Bäst av allt är ju ändå att bada i en varm insjö. Snart är vi där igen men utan regn, rusk, kyla o mörker så uppskattar vi det inte. Hälsningar från en som älskar årstiderna.

Anonym sa...

Blogspion A är tillbaka! Jag tycker nog att det är klokt att vi har årstider för det hade varit svårt att åka skridskor utan is. Skridskor är kul! Det hade ju också varit svårt att surfa på is (fast inte lika svårt som det första). Jag tror att det blivit tråkigt om det bara vart sol eller bara vart snö. Jag vill inte ha tråkigt.

Hälsningar Blogspion minus tre