måndag 22 december 2008

Klapp för fattiglapp

Om du har mycket lite pengar att spendera på klappar i jul, kommer här några sista-minuten-tips där det finurliga är att du ger och får i samma klapp! (Julälskande personer varnas då inlägget innehåller mindre stämningsfulla formuleringar)

Ett inramat fotografi
a) på barnen: till någon som behöver se dem lite oftare eller bli påmind om dem, din övertidsarbetande fru kanske, eller din svärfar som hellre spelar golf på Kanarieöarna än umgås med sin familj eller din styvmor som inte lärt sig namnen på dina barn fast de är 12 och 15 år gamla. Barnen alltså. Styvmorsan är åtminstone en bit över tjugo...tror du...
b) på någon kåkstad i världen: till din snåla bankman som vägrade lägga om topplånet på huset trots att ni nu renoverat upp köket och in ett mini-spa i källaren. Lånen steg på huset, men det gjorde minsann inte värdet, enligt den snorkiga civilekonomiutbildade maran på banken.
c) på upploppen i Göteborg: till chefen med garanti om att du inte kommer tillbaka efter nyår men lovar att rekommendera honom som köpare på Tradera.com när du sålt dina företagsaktier till honom!
En ask med choklad
a) till bror/syster: för att de lyckades med kursen i Viktväktarna, GI-metoden och Atkinsons på en och samma gång och du inte med något, inte ens nära.
b) till barnens lärare: med hopp om att vederbörande ska bli snällare och ge barnen bättre omdömen och färre kvarsittningar.
c) till gamla Faster Inga-Lena: för att hon har diabetes och ni har oddsat på hur högt hennes blodsocker stiger efter att hon ätit en ask med Paradispraliner.Förra årets (eller äldre) julklapp
(alla har väl fått något någon gång de inte vill ha?)

a) till din trendiga syster: grytlappen i silikon från IKEA, funkar sådär och är så ute (som det mesta av silikon är nu för tiden)!
b) till din ordningssamma mamma: asken med kylskåpspoesi, bara ordet är förvirrande rörigt och eftersom du gillar att skapa kaos hos andra, åker du regelbundet hem till mamma och ser till att stöka till det på hennes kylskåp genom att skapa grammatiskt felaktiga och ofullständiga meningar av de små platsbitarna!
c) till din nya pojk- eller flickvän: vad än det var du fick av ditt ex förra året kan du nu återvinna genom att ge det till din nya partner. Finns ju inte en chans att den nya/nye får reda på det, du spar pengar och alla blir glada och sentimentala!
God Jul, hela julen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

det där sista lät ju allra bäst, eller förresten, förra, eller förrförra årets juklapp vore ju kul att bli av med också? haha!

får bara hjärnsläpp när jag är ute i affärerna, ska ha din lista i åtanke när jag ger det hela ett sista desperat försök i morgon..

Unknown sa...

Ja det ska bli spännande att se vad Tommy har köpt i julklapp till mig i år?! Hälsa honom att nu måste det väl ändå vara min tur...

Kram o god jul!

Pia (hon som tydligen blev klämd i dörren av sin tvillingbror och inte minns det hela...måste ha varit väldigt traumatiskt)

Sanna sa...

haha klockrent

Anonym sa...

God Jul!
Bra tipps du har måste skratta.
En del behöver nog få veta att det finns andra också.
Trevlig forts.
Kram på dig
Birgitta, Carolas mamma