onsdag 19 november 2008

Hufvudstaden, del 2: middagarna

Stockholm är en stad med många krogar, restauranger, barer och ölhak. Vi valde och frossade i utbudet en månad i förväg och föll för två säkra kort som huvudmål under trippen. Det första är inget vi egentligen kan rekommendera som gourmé, men Jensen's Bøfhus funkar bra för den köttätande middagsgästen, som kan acceptera mat för massorna och lite slit och släng så där. Personalen var dessutom måttligt intresserade av oss, och bad inte ens om ursäkt över att de schabblat bort vår bokning (vilken vi kunde styrka genom utskrift av bokningsbekräftelse).

Greken på Hörnet däremot är en av de absolut bättre restaurangerna jag och mitt sällskap någonsin ätt på. Redan 2003 stiftades den första bekantskapen med denna lilla kvarterskrog, och redan då imponerade precis allt på oss. Maten, miljön, personalen, stämningen och priset. En tvårättersmiddag med rött vin samt öl till maten, en drink till dessert fick notan att landa strax under tvåtusen för fyra personer. Värt varenda krona! Jag tänker inte rekommendera någon speciell rätt ur menyn, men proppsar stenhårt på att om du ska besöka Stockholm ska du låta dina smaklökar få sitt lystmäte på denna krog! Boka bord i tid, det är en välbesökt restaurang!

Inga kommentarer: