måndag 8 mars 2010

David Birgersson, försvunnen i en månad!

Idag läser vi i Aftonbladet att polisen lägger ner utredningen om David Birgersson och hans försvinnande. Utan ett enda spår har polisen inget att gå på, inga tips kommer in och de eftersökningar som gjorts har inte givit något resultat. Varberg står fortfarande still. Trots det vägrar privatpersoner att ge upp hoppet och letar varje helg efter David Birgersson. Det är så svårt att förstå att en artonåring, efter en gymnasiefest i en liten stad som Varberg, kan försvinna utan att lämna ett enda avtryck. Ingen har sett honom efter klockan 01.22 då han ses på de övervakningskameror som finns utanför nattklubben Oscars. Ingen har kunnat uppge bärande vittnesmål för polisen och ingen kan förklara vad som hänt. Ofattbart och otäckt.
Över hela Sverige sitter lappar uppe med David Birgerssons bild och information om hans försvinnande. Via facebook har människor från hela landet engagerat sig i fallet, och det är väl den enda ljusstrimman i ett annars ganska tungt mörker. Att vi ställer upp för varandra, oavsett om vi känner varandra eller inte.
Här kan du ladda ner lappen och sätta upp den i din stad!

2 kommentarer:

litentanta sa...

Ger mig hemska USA-vibbar... att som där ha försvunna barn-bilder o texter på mjölkkartonger, hmmm, eller på vad de nu har (erkänner att det är en "gammal" sanning som icke konkret kan garanteras vara sann...som det mesta som snurrar runt i knoppen numer...) men alltså själva känslan... Hur har det blivit så att människor helt plötsligt kan försvinna?!

Har ingen skrivare,ska försöka titta in hos dig när jag är hos modern och lovar att skriva ut nån bild eller två, även om Umeå känns långt från Varberg.... Håller tummarna för att han "bara" blev sur och smet men det lutar väl mot ett mer tragiskt slut på historien :-(

Tojjan... sa...

Hej vännen! Supersnällt att du vill hjälpa till du med. Spelar roll om det är liten chans/risk att pojken befinner sig i Umeå, man vet aldrig... Att du vill hjälpa till känns bra! Och ja, det är otroligt att en person bara kan försvinna så här. Usch.