tisdag 20 januari 2009

Inspirerande nätbutiker

Vad vi än tror och tycker så närmar sig våren och med den ljus, doft och känsla. Lite varmare, lite lättare och lite mer inspirerande. I väntan på att sippor och annat ska börja stå i backarna surfar jag, när tid finns, runt på nätet och letar efter inspiration för hem och hydda. Bjuder för intresserad, på några av de vårfräscha ting jag funnit och som tar plats på den fiktiva önskelistan.

Den klassiska Stringhyllan finns i olika storlekar och är en personlig favorit. Har förmånen att ha en hylla i original från svunna tider, men tycker att nyproducerade är lika läckra och praktiska. Formen är ju densamma, men fler färger finns att välja bland. Mer info hittar du här.

Mixin, nästa inspirerande hemsida, dito nätbutik, har jag nog besökt tjugo gånger, bara senaste veckan. Sidan har ett brett utbud, med en tydlig röd tråd. Allt från badrum, kök och barnrum, till förvaring, trädgård och glas, presenteras med känsla av en gammaldags stil. De har roliga, annorlunda och mycket passande presentprylar till stor och liten. Du kan skapa en personlig önskelista, fynda på reasidan, spåna kring hur du läckert dekorerar ett middagsbord och njuta av vintagemöbler att pryda hemmet med. Vad sägs om en stege som hylla? Vackert och speciellt. Du kan även köpa presentkort hos butiken att ge bort till någon betydelsefull, och få dem levererade med personlig hälsning. Smart och stilfullt! Mixin är en sida väl värt ett besök för att inspireras.

Den tredje sajten som förtjänas att tipsas om är hittar du här. En nätbutik med framför allt svenskproducerade ting, men även en del läckra och utvalda prylar från övriga världen. Utbudet erbjuder en rad olika stilar och detaljer vilka kan förenas, retro med nytt, färgglatt med svart-vitt. Eller vad sägs om dessa kuddar som lätt hade klätt de yngre familjemedlemmarnas rum? Kaxiga!

Man behöver ju inte köpa allt som inspirerar, det går lika bra att låta idéflödet få fart och sedan gå ut i second-hand-Sverige och fynda. För visst är det så att ganska snart återfinns många av dagens prylar på just marknaden inom second-hand. Och det är bra - och billigare!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sitter här o retar upp mig, en gång i tiden, för en sisådär 23 år sedan huvva... så hade jag både fint gammalt sängbord i (o nu har jag glömt bort vad det hette ...hjärnsläpp, första hyllan du visar, ok?) och några hyllor...

Sen skulle det visst målas klarblankt SVART... o stressmålas så de blev vansinnigt fula...Tänk om man tänkt lite längre med alla gamla möbler man haft, o fördärvat under åren.. Kommer aldrig att måla en endaste gammal möbel till, finns inget finare än ålderns patina och sen, rätt vad det är, så sitter man på några kronor också ;-)

Tojjan... sa...

Du har så rätt, Litentanta. Om man bara orkar hålla emot alla modesvängar som valsar runt med en, så återkommer ju det mesta och blir "inne" igen. detsamma vad gäller kläder. Tänk alla goa 80tals plagg som jag hivat iväg. Hade jag tänkt efter före, hade jag varit värsta modelejonet idag =)

//Kram Tojjan